Hoger beroep strafzaak Curaçao

Hoger beroep strafzaak Curaçao
In maart 2017 voor deze strafzaak getolkt in Curaçao, in september 2017 terug geweest voor het Hoger Beroep.

Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaça
05 april 2017
Duo veroordeeld, vliegtuig verbeurd verklaard
M.T. (Turkije, 1965) en E.J.W. (Curaçao, 1974) zijn vandaag door het gerecht veroordeeld tot een gevangenisstraf elk va 6 jaar voor hun betrokkenheid in de uitvoer en voorhanden hebben van 290 kilo cocaïne. De man K.A. (Turkije, 1963) hoorde vrijspraak. Zijn rol in het geheel kon niet worden bewezen door het Gerecht. De zaak kwam op 30 oktober 2016 aan het rollen toen de mannen bij de luchthaven Hato werden aangehouden met 290 kilo cocaïne, handschoenen, mutsen, een vuurwapen, een hangslot en een knipschaar. De drugs moesten aan boord van een vliegtuig die op de luchthaven geparkeerd stond. Deze is door de rechter op verzoek van het openbaar ministerie verbeurd verklaard.

Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaçao
31 oktober 2016
In verband met een drugsonderzoek en de inbeslag name zondag van 289 kilo cocaine op Curaçao heeft de Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao een zeer luxe prive-jet op luchthaven Hato in beslag genomen. Ook de twee piloten en 2 passagiers zijn in verband met het onderzoek aangehouden

Openbaar Ministerie Curaçao / Public Prosecutor’s Office Curaçao
30 oktober 2016
289 Kilo cocaïne, vliegtuig, vuurwapen in beslag genomen
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 03:30 uur, zijn op het parkeerterrein bij de luchthaven op Curacao 2 mannen aangehouden. In hun bezit werden zij betrapt met 289 kilo cocaine, een vuurwapen, handschoenen en mutsen. In opdracht van een Officier van Justitie (OvJ) heeft direct hierna een huiszoeking plaatsgevonden in een hotel in Otrobanda waar wederom aanhoudingen hebben plaatsgevonden. Ook werd 7.000 Euro in contacten aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten komen uit Curacao, Turkije en Duitsland. In verband met deze zaak heeft de Officier van Justitie beslag gelegd op een jet op de luchthaven Hato. De twee piloten en twee passagiers zijn aangehouden in verband met verder.