Landelijke Open azc dag op 23 september 2017

Landelijke Open azc dag op 23 september 2017
Op zaterdag 23 september van 12.00 tot 16.00 uur is de landelijke Open azc dag. Veel asielzoekerscentra openen die dag hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. De landelijke Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland. De open dag wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Vorig jaar trok de Open azc dag ruim 40.000 bezoekers.

Kennismaken
Overal worden omwonenden en andere belangstellenden uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners en het leven op een azc. Ontmoeting staat centraal. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie: de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

Draagvlak en begrip
Met het openstellen van de azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Door met elkaar in gesprek te gaan ontstaat er wederzijds begrip voor elkaars situatie.

Website
Op de website www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de landelijke Open azc dag. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van het nieuws en de activiteiten op de open dag kunnen zich hiervoor via de website aanmelden.

Benieuwd naar de open dag op de azc’s? Bekijk hieronder een impressie van de open dag van 24 september 2016
https://www.youtube.com/watch?v=3MYE1cQ-1dE